[ Vera, nada, ljubav ] 29 Decembar, 2017 15:16

Bliži se kraj kalendarske godine. Svi nešto rezimiramo, vršimo sabiranje utisaka, prisećamo se događaja koji su obeleželi 2017. godinu, planiramo...U sklopu tog novogodišnjeg ludila i histerije, evo i ja da nešto rezimiram...

Protekla godina nikome nije bila laka. U redu, možda nije svima bila baš teška, ali sam sigurna da se niko ne može pohvaliti da mu je sve bilo potaman. Ko kaže da su mu cele 2017. godine cvetale ruže, laže kao pas, da prostite na izrazu.Toliko je bolesnih, od najtežih bolesti, da sam sigurna da svako ima barem jednu dragu osobu koja je bolesna i zbog koje je zabrinut. Nažalost ali je tako. A mnogo je i onih koji nemaju dovoljno ni za hleb, barem ne svaki dan. Koliko je tek samo onih koji su usamljeni, koji nemaju svoju srodnu dušu ili makar nekoga ko ih razume, sa kime bi mogli popričati, ako ništa drugo. Sve u svemu, sigurna sam, dragi čitaoci, da se svako pronašao u nekom segmentu. Niko možda i u više.

I sad, sigurno se pitate:"Šta hoće ova žena? Da nas deprimira na kraju godine?" Odgovor je:NE!NIKAKO!Poenta ove moje pričice o problemima je da nemate samo Vi problem. Imaju ga svi. Neko o njima neprestano priča, žali se. Neko povremeno skrene pažnju na svoj problem. A neko sve to drži u sebi i pravi se da mu je život savršen. Kako god bilo, premda znam da Vam od toga neće biti lakše, niste usamljeni. Ali, ono što je bitnije od toga da probleme imaju svi jeste:SVE ŠTO SE DESI, MORALO JE DA SE DESI, A ŠTO NIJE, NIJE NI TREBALO DA SE DESI. Gledajte to ovako:BILO PA PROŠLO.

Želim Vam lepšu, zdraviju, srećniju, ljubavniju, i sa manje problema 2018. godinu!

Vaša Girl from Belgrade

[ Vera, nada, ljubav ] 12 Decembar, 2017 10:11

Da li je moguće da ljudi ispravno postupaju prema onima koji loše postupaju prema njima? Večito pitanje odnosa dobra i zla. Sveto pismo nas uči da ljubimo svoje neprijatelje i da se molimo za njih. Svi znamo koliko je to teško ali da li je moguće? Generalno, koliko god da smo okrenuti veri i da se trudimo da ispravno postupamo, ljudski je i razumljivo da na loše postupanje odgovorimo na isti način. Ipak, uz mnogo vežbe i truda, a pre svega dobre volje, moguće je zlo pobediti dobrim. U krajnjem, i ako ne pobedite zlo, sama činjenica da na zlo niste odgovorili zlom, da ste ostali svoj na svome, stvoriće kod Vas onaj fantastičan osećaj zadovoljstva koji se rađa samo u posebnim prilikama. Verujte, nije teško biti dobar. Probajte, barem jednom. Mnogo je teže trpeti grižu savesti zbog počinjenog zla, ako Vam savest nije odavno ugasla. A ako ste bez savesti i ako Vas ova tema ne dotiče, ali ste ipak pročitali do ove rečenice, razmislite. Razmislite pa pročitajte ponovo. I još jednom. I još jednom. Možda se u Vama probudi davno uspavani Čovek. A čovek je Božije stvorenje, načinjen po obrazu Gospodnjem, pa kada se jednom probudi, zasijaće u Vama kao polarna svestlost. Ako ni zbog čega drugog, probajte barem zbog te svetlosti jer čak i slepome koji živi u mraku, jarka svetlost otvara očne duplje.

Ne znam zašto sam baš ovo danas napisala ali sigurno nije štetno i nekome će koristiti.Ili, kako kaže Milan Gutović:"Ako ne šteti, onda znači da koristi." 

[ Vera, nada, ljubav ] 27 Novembar, 2017 21:15

Danas pravoslavci oveležavaju Božićne Poklade, poslednji dan pred početak petonedeljnog Božićnog posta. Na današnji dan, oprašta se svima i od svih traži oprost. Eto, pa i ja od Vas, dragi čitaoče, tražim oprost. Nije bitno za šta. Bez obzira da li ste pravoslavne veroispovesti,  da li ste uopšte hrišćanin, pa čak i da li ste uopšte religiozni, razmislite...Koliko puta ste očekivali oproštaj od nekoga, a koliko puta ste drugome bili spremni da oprostite. Koliko puta ste tražili oproštaj, a koliko puta ste nekome bili u prilici da oprostite? Koliko puta Vam je bilo oprošteno, a koliko ste puta Vi nekome oprostili? Koliko puta Vam je neko učinio dobro, a koliko puta ste Vi drugima činili dobro? Ako ste sebe prepoznali među onima koji su spremni da oproste, koji opraštaju i čine dobro, onda ste Vi uistinu dobar čovek. Jer dobar je onaj koji dobro čini, a ne onaj koji dobro zbori. A nema lepšeg osećaja nego znati da ste dobar čovek i truditi se da budete još bolji. U zlu nije teško pobediti. U dobru su podvizi mnogo veći, a pobednici sjajniji. Mislite o tome.